Miss Polegym 2019

Op zondag 10 november 2019 won ik een podiumplaats in de categorie Sexy van de jaarlijkse wedstrijd Miss Polegym. Ik ben supertrots op mijn tweede plek. Wist je dat dit mijn allereerste wedstrijd was in de categorie SEXY?

Niet mijn eerste wedstrijd, maar wel de eerste keer in deze categorie dus!


Ik geef vol overgave les in exotic paaldansen en workshops Sensual Free Flow, omdat ik weet hoe bekrachtigend het kan zijn om in je sensuele/seksuele kracht te gaan staan. Dat het toch zo lang duurde om mee te doen met een wedstrijd in deze categorie?

Welnu: lesgeven in een veilige lesomgeving, met vertrouwde cursisten is 1 ding… verhaaltjes posten over wat ik ervaar, veilig achter mijn schermpje is misschien een tweede… maar om dan ook nog het podium op te stappen en sexy te zijn voor een VOLLE ZAAL met volledig ONBEKENDEN, waar je geen idee hebt of ze MIJN INTENTIES wel écht begrijpen… en dan ook nog in de vorm van een COMPETITIE ?? 


Ohh wat vind ik het erg als er misinterpretaties ontstaan… wat vertel ik graag over vrouwelijke kracht, sensualiteit, en hoeveel dat doet voor onszelf… tja… bij een wedstrijd heb je geen speech-tijd natuurlijk… de jury ziet en oordeelt, en bovendien ziet en oordeelt het publiek ook. DE HELE PAALDANSWERELD KIJKT OF IK HET GOED DOE, leek het wel.


Dusja, die angst voor afwijzing, en dat gevecht tegen de laatste hardnekkige restjes sletvrees in mijzelf; hiervoor moest ik mijn voeten hoog optillen om die drempels over te stappen. 


Maar lieve mensen, ik was zo onbeschaamd, en zo zonder sletvrees, en het maakte me helemaal geen ene reet uit wat ze ervan vonden. Ik pakte gewoon mijn plek, mijn lichten, mijn muziek, mijn moment, en ik danste mijn sexy godinnen/heksen verhaal. Het ging net zo moeiteloos zoals ik (bijna) nooit meer bang ben om ’s avonds alleen op straat naar huis te gaan. Of zoals ik afgelopen zomer in een croptop alleen door Lissabon wandelde. Zo gemakkelijk als dat ik akelige mannetjes met potentieel gevaar op hun voorhoofd tegenwoordig “gewoon alert” voorbij loop, en in het ergste geval vriendelijk verzoek om me met rust te laten.


Ik heb het allemaal gedurfd en wat voelt dat FUCKING BADASS!!

Miss Polegym 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *