
Troost
Laten we de dingen benoemen zoals ze zijn.
Laten we ze niet oppoetsen, mooier maken, eromheen praten, er een strik omheen doen
Laten we de dingen benoemen zoals ze zijn.
Laten we ze niet oppoetsen, mooier maken, eromheen praten, er een strik omheen doen
Een van de meest gestelde vragen is hoe snel De Epiphora Methode werkt. In welke week kun je een positief effect verwachten? En moet je de methode altijd blijven doen?
In de Epiphora Methode wordt gebruik gemaakt van oefeningen die de fascia mobiliseren en daarmee invloed uitoefenen op zenuwen, bloedvaten en lymfedoorstroming. Door hoogcervicale mobilisatie via de myodurale brug is er tevens een effect op de hersenvliezen en daarmee op de liquorstroom.
Ook veel Belgen weten de Epiphora Methode te vinden bij Long-Covid klachten. En daar zijn wij heel blij mee, want in Nederland ervaren sinds 2010 ruim 20 000 mensen met een vergelijkbaar ziektebeeld meer veerkracht en meer energie dankzij de methode. Hoog tijd dat de Epiphora Methode de landsgrenzen over gaat.
Als je dit leest ben je waarschijnlijk een kritische denker en voel je nog wat weerstand bij de Epiphora Methode. Dat is oké, het is belangrijk om je keuzes goed te overwegen. Sta mij toe om de vier meest voorkomende mythes over Epiphora te ontkrachten. Wat je er dan mee doet, mag je natuurlijk helemaal zelf weten.
De Epiphora Methode, was dat niet iets met ademen en oefeningen doen? Hoeveel tijd ben je daar eigenlijk mee kwijt? En hoe kan dat nou helpen bij jouw aanhoudende vermoeidheidsklachten? In dit blog een korte uiteenzetting wat Epiphora is en wat het doet.
Het is iets wat je vast vaker hebt gehoord: oefenen in gegrond zijn is essentieel voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels zoals met Long-Covid, Lyme of CVS. Maar ook essentieel voor mensen met een neurodivergent brein en mensen die over het algemeen hoog gevoelig zijn. Maar wat is het precies, waarom zou je het doen en hoe doe je het?
De Epiphora Methode, was dat niet iets met ademen en oefeningen doen? Hoeveel tijd ben je daar eigenlijk mee kwijt? En hoe kan dat nou helpen bij jouw aanhoudende vermoeidheidsklachten? In dit blog een korte uiteenzetting wat Epiphora is en wat het doet.
Best begrijpelijk, de vraag: ’Kun je die oefeningen niet gewoon leren van het internet?’Sterker nog, zo stond ik er ook in toen ik voor het eerst hoorde over de Epiphora Methode. Toch raad ik het je niet aan en in dit blog leg ik uit waarom.
Wie wil er nou niet off-grid wonen? Het ritme van de natuur nodigt vanzelf uit tot vertraging en bezinning. Het is een veelgehoorde droom onder millenials die worstelen met hun ontevreden woonsituatie. Velen voelen zich gevangen in het grijze beton, vaak het enige betaalbare alternatief. Tot die droom werkelijkheid kan worden, hier drie tips om nu al bewust en vertraagd te leven in een betonnen woonwijk.
Schrijven in een dagboek, ik raad het iedereen aan die bij mij in een traject zit. Het helpt om gevoelens te verwerken en jezelf te leren kennen. Maaruhm, hoe doe je dat eigenlijk, als je geen tienermeisje bent die hartjes maakt van de i? Een blog over hoe je in een dagboek schrijft, voor dummies!
Laten we eerlijk zijn, waarschijnlijk heb je al een rits aan zorgverleners aan je lijf gehad die allemaal beweren te weten wat je nodig hebt. En veroorzaakt dat op een bepaald moment meer verwarring dan opluchting.
Daarom een blogpost over Long Covid en Epiphora om helderheid te scheppen in wat het wel en niet voor je kan betekenen.
Dit blog is voor alle mensen die grote moeite hebben met tegen de regels in gaan. Nee zeggen. Sociaal onwenselijk zijn. Best spannend, als je altijd gewend bent geweest om te pleasen of de regels te volgen. Maar je lijf zegt nee. Dus je wilt het anders doen. Hoe begin je daar nou mee? Een blog over de obstakels van voor jezelf kiezen en vier tips om je op weg te helpen!
Als je chronische lichamelijke klachten ervaart dan weet je het allang: het is veel meer dan een fysieke beperking. Het bepaalt alle keuzes die je op een dag maakt en dat heeft automatisch invloed op jouw emotionele welzijn. Dus hoe kun jij jezelf mentaal ondersteunen in dit proces? In dit blog drie tips om mentaal voor jezelf te zorgen.
Geeft niks hoor, als je je ook zo sentimenteel voelde de afgelopen tijd. Speciaal voor de laatste dagen van dit jaar een blog over alle gevoelens die aan het einde van het jaar herrijzen.
Deel 6 van de instagramserie: dingen waar je niet aan denkt. Een lijstje met vier dingen die ik niet meer wil veranderen sinds mijn besmetting. Zelfs niet als ik helemaal beter ben.
Deel 5 van de instagramserie: dingen waar je niet aan denkt. Hoe ik prikkels ervaar een jaar na mijn besmetting.
Je hebt hersenmist en je kunt niet eens een makkelijk recept volgen. Hoe kun je dan ooit de keuze maken welke zorgverlener bij jou past? Dat en meer in deel 4.
Deel 3 van de instagramserie: dingen waar je niet aan denkt. Een lijstje met vijf dingen die aankondigen dat je aan het herstellen bent!
Veel tijd, weinig energie. Ik vond het super frustrerend en raakte gestressed over het vermijden van stress. Hoe ik ermee om ging lees je hier.
Na het nieuws over het verdwijnen van het recht op abortus in Amerika, had ik een droom over misogynie. Het inspireerde me tot het schrijven van een speech, mocht het ooit nodig zijn dat we deze rechten ook gaan verliezen in Nederland.
Oef. Daar zit je dan. Thuis. Zonder energie. En dan zegt iemand doodleuk: alles gebeurt met een reden! Een nuchtere rant over spiritual bypassing.
Speciaal voor mensen met Long-Covid of andere chronische aandoeningen schreef ik op Instagram een paar korte posts over Dingen waar je niet aan denkt als je gezond bent. Benieuwd? Lees hier deel 1.
Boos zijn is een hele gezonde emotie die nog wel eens onderschat wordt. We hebben boosheid nodig! Wat de godin Kali en de afwas ermee te maken hebben lees je hier.
Met lichaamswerk werk je van binnen naar buiten om een intrinsieke verandering te maken. Maar kan het ook andersom?