Ga naar de inhoud

Alle blogs

Nieuwste

Voel je lichaam!

In populaire media ontkom je er niet aan; het voelen van je lichaam zou de sleutel tot alles zijn. Maar wat betekent dat eigenlijk? En wat als je helemaal niets voelt?

Lees verder »
Een blog over de leeftijd van 34 jaar, kinderloosheid en een vervreemd lijf na post-covid

Jarig!

Hoera! Ik was jarig! Over staan op een onbekende plek; 34, kinderloos en met een vervreemd lijf na post-covid. Geen vrouw in mijn familielijn heeft ooit zoveel vrijheid gehad. Wat ga ik ermee doen?

Lees verder »
Je ziet een vrouw achter een laptop zoekend naar de Epiphora Methode oefeningen

Epiphora Methode Oefeningen leren via YouTube

Waarom kun je de Epiphora Methode oefeningen niet leren via filmpjes op het internet? Het zijn maar oefeningen in beweging, toch? Nou, niet helemaal. In dit blog leggen we uit hoe het zit en waarom je de oefeningen niet kunt leren van YouTube.

Lees verder »

Alle blogs

Epiphora Methode en Lichaamswerk bij angst

De remedie tegen angst: spel!

Wanneer ik dit schrijf is het november, is de klok verzet en wordt het dus al gauw donker. Dit winterse binnenzijn maakt veel mensen depressief of angstig. Herken je dit? Help jezelf de winter door met spel!​

Lees verder »
Online Epiphora Methode oefeningen leren

Epiphora Methode Belgie

Ook veel Belgen weten de Epiphora Methode te vinden bij Long-Covid klachten. En daar zijn wij heel blij mee, want in Nederland ervaren sinds 2010 ruim 20 000 mensen met een vergelijkbaar ziektebeeld meer veerkracht en meer energie dankzij de methode. Hoog tijd dat de Epiphora Methode de landsgrenzen over gaat.​

Lees verder »

Epiphora kwakzalverij

Als je dit leest ben je waarschijnlijk een kritische denker en voel je nog wat weerstand bij de Epiphora Methode. Dat is oké, het is belangrijk om je keuzes goed te overwegen. Sta mij toe om de vier meest voorkomende mythes over Epiphora te ontkrachten. Wat je er dan mee doet, mag je natuurlijk helemaal zelf weten.

Lees verder »

Gronden, wat is het en hoe doe je het?

Het is iets wat je vast vaker hebt gehoord: oefenen in gegrond zijn is essentieel voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels zoals met Long-Covid, Lyme of CVS. Maar ook essentieel voor mensen met een neurodivergent brein en mensen die over het algemeen hoog gevoelig zijn. Maar wat is het precies, waarom zou je het doen en hoe doe je het?​

Lees verder »
Op de foto zie je coach Epiphora Methode en Lichaamswerk Simone een oefening doen met een client terwijl ze op yogamatjes liggen in de yogastudio van Movonne

Wat is De Epiphora Methode?

De Epiphora Methode, was dat niet iets met ademen en oefeningen doen? Hoeveel tijd ben je daar eigenlijk mee kwijt? En hoe kan dat nou helpen bij jouw aanhoudende vermoeidheidsklachten? In dit blog een korte uiteenzetting wat Epiphora is en wat het doet.

Lees verder »

Bewust leven in een betonnen wijk

Wie wil er nou niet off-grid wonen? Het ritme van de natuur nodigt vanzelf uit tot vertraging en bezinning. Het is een veelgehoorde droom onder millenials die worstelen met hun ontevreden woonsituatie. Velen voelen zich gevangen in het grijze beton, vaak het enige betaalbare alternatief. Tot die droom werkelijkheid kan worden, hier drie tips om nu al bewust en vertraagd te leven in een betonnen woonwijk.

Lees verder »

Dagboek voor Dummies

Schrijven in een dagboek, ik raad het iedereen aan die bij mij in een traject zit. Het helpt om gevoelens te verwerken en jezelf te leren kennen. Maaruhm, hoe doe je dat eigenlijk, als je geen tienermeisje bent die hartjes maakt van de i? Een blog over hoe je in een dagboek schrijft, voor dummies!

Lees verder »
Op de foto zie je Epiphora Methode en Lichaamswerk coach Simone in gesprek met een client

Epiphora bij Long Covid

Laten we eerlijk zijn, waarschijnlijk heb je al een rits aan zorgverleners aan je lijf gehad die allemaal beweren te weten wat je nodig hebt. En veroorzaakt dat op een bepaald moment meer verwarring dan opluchting.

Daarom een blogpost over Long Covid en Epiphora om helderheid te scheppen in wat het wel en niet voor je kan betekenen.

Lees verder »

Kiezen voor jezelf bij long-covid

Dit blog is voor alle mensen die grote moeite hebben met tegen de regels in gaan. Nee zeggen. Sociaal onwenselijk zijn. Best spannend, als je altijd gewend bent geweest om te pleasen of de regels te volgen. Maar je lijf zegt nee. Dus je wilt het anders doen. Hoe begin je daar nou mee? Een blog over de obstakels van voor jezelf kiezen en vier tips om je op weg te helpen!​

Lees verder »

Mentaal voor jezelf zorgen bij Long-Covid

Als je chronische lichamelijke klachten ervaart dan weet je het allang: het is veel meer dan een fysieke beperking. Het bepaalt alle keuzes die je op een dag maakt en dat heeft automatisch invloed op jouw emotionele welzijn. Dus hoe kun jij jezelf mentaal ondersteunen in dit proces? In dit blog drie tips om mentaal voor jezelf te zorgen.

Lees verder »

Weemoed rond de feestdagen

Geeft niks hoor, als je je ook zo sentimenteel voelde de afgelopen tijd. Speciaal voor de laatste dagen van dit jaar een blog over alle gevoelens die aan het einde van het jaar herrijzen.

Lees verder »
Ervaringsdeskundige Long Covid

Mijn ervaring met Epiphora

Met 14 maanden long-covid probeerde ik iets uit: De Epiphora Methode. De ervaringen met de methode waren veelbelovend, maar ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten… Een uitgebreid blog over mijn zoektocht naar beter worden.

Lees verder »

Een droom over burgers en misogynie

Na het nieuws over het verdwijnen van het recht op abortus in Amerika, had ik een droom over misogynie. Het inspireerde me tot het schrijven van een speech, mocht het ooit nodig zijn dat we deze rechten ook gaan verliezen in Nederland.

Lees verder »

Boos zijn is gezond!

Boos zijn is een hele gezonde emotie die nog wel eens onderschat wordt. We hebben boosheid nodig! Wat de godin Kali en de afwas ermee te maken hebben lees je hier.

Lees verder »
×