Meteen naar de inhoud

Crash course bewegingsmeditatie

Categorieën: Cursus
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

Zit je veel in je hoofd? Weet je jouw gevoel niet goed te bereiken en onder woorden te brengen? Of voel je juist heel veel? Heb je misschien last van chronische klachten en worstel je met het vertrouwen van je lijf?

Dan is bewegingsmeditatie iets voor jou. Het brengt balans tussen hoofd, lijf en gevoel. Dit betekent dat je de communicatie van je lijf beter zult begrijpen, je grenzen beter kunt aangeven, meer helderheid in je hoofd zult ervaren en makkelijker je behoeftes kunt vertalen omdat je jouw gevoelens beter begrijpt. Deze online cursus volg je op je eigen tempo en geeft je een duidelijk beeld van wat bewegingsmeditatie voor je kan doen.

Bewegingsmeditatie haalt elementen uit meditatie, dans, yoga en lichaamswerk:

In les 1 ga je contact maken met je lijf, via simpele oefeningen die je subtiel in beweging zetten. Wat houdt het in om bewust te bewegen?

In les 2 draaien we het om. Niet via het hoofd je lijf in beweging zetten, maar luisteren naar hoe jouw lichaam zelf wilt bewegen. Hiermee werken we aan het vertrouwen in je lijf en het verbeteren van de communicatie.

In les 3 gaan we aan de slag met verschillende bewegingskwaliteiten die je in kunt zetten om expressie te geven aan de gedachten in je hoofd, of het uiting geven van gevoelens.

Toon meer

Wat wil je leren?

 • Les 1: Uit je hoofd
 • Les 2: Het volgen en vertrouwen van je lijf
 • Les 3: Bewegingskwaliteiten en emoties
 • Elke les bestaat uit een kort stiltemoment en inchecken op het lijf. Daarna volgt het thema en we sluiten af met een vaste oefening. De meditaties doe je met je ogen dicht en kun je naar voorkeur zittend, liggend of staand uitvoeren.
 • De lessen zijn ongeveer 30 minuten.

Cursus inhoud

Crash Course Bewegingsmeditatie
Les 1: uit je hoofd Les 2: vertrouwen en volgen van het lichaam Les 3: bewegingskwaliteiten en emoties

 • Video naar les 1
  31:27
 • Video naar les 2
  31:30
 • Video naar les 3
  44:04
×