Meteen naar de inhoud
Tilburg, 26 mei 2022

Dingen waar je niet aan denkt als je gezond bent. Deel 6 – vier dingen die ten goede zijn veranderd.

Op Instagram poste ik in delen over Dingen waar je niet aan denkt als je gezond bent. Ik schreef het ter (h)erkenning voor iedereen die nu worstelt met Long-Covid of een andere chronische ziekte. Maar ook voor degenen die ernaast staan zodat zij de patiënt beter kunnen begrijpen. Hieronder kun je de post lezen.

Om post-covid een ‘Blessing’ te noemen, dat gaat me wat ver. Maar dat het me uiteindelijk ook goede dingen heeft gebracht, dat is zeker. Hier een lijstje met 4 dingen die ik niet meer wil veranderen:

❤️‍🩹Gezonder eten! Meer groenten in al mijn maaltijden en een warme lunch.

❤️‍🩹Regelmaat en structuur. Dat had ik echt nooit verwacht dat ik dat prettig zou vinden. Ik vind vrijheid super belangrijk, in alles wat ik doe. Voorspelbaarheid en herhaling leken me dus dodelijk saai en beperkend. Wat blijkt: als ik duidelijk bent naar mezelf: hoe ik mijn dag indeel, wanneer ik eet, wat ik die dag wil doen, wanneer ik ga slapen, voel het alsof ik niet steeds alles in het moment moet beslissen. Ik heb dus meer overzicht en heb dus meer rust in mijn hoofd en zenuwstelsel. Dit is echt een enorme verandering. En ik doe het op mijn manier, dat scheelt natuurlijk ook. 

❤️‍🩹Pauzetjes nemen en even gaan liggen overdag. Al is het maar voor een paar minuten. Het is mijn favoriete reset-knop geworden. Aanrader!

❤️‍🩹Ik zie de schoonheid van langzaam, omdat alles tergend langzaam ging. Dus ik moest wel. Wat blijkt, langzaam is ook een tempo🐌! En ook, mijn zenuwstelsel gedijt veel beter bij langzaam, omdat ik meer tijd heb  om indrukken te verwerken. Daarnaast maak ik minder stresshormoon aan omdat dingen niet meer NU moeten gebeuren. Boeien, dan verplaats ik het toch? Alles op z’n tijd🐌🌱

Op dinsdag 7 en woensdag 8 juni start er weer een nieuwe groep bewegingsmeditatie. De cursus is erop gericht om je weer veiligheid, ontspanning en vertrouwen te geven in je lijf. Meedoen? Stuur een mailtje naar simonenarraina@gmail.comJe bent van harte welkom ♥️

Lees meer
Blog

Nog eens drie oefeningen om te gronden

In het blog van augustus gaf ik al uitleg over gronden. Je kent het misschien onder de term aarden, of dempen. Hoe je het ook noemt, gronden is heel belangrijk om stevig in je basis te staan. Hierbij nog eens drie oefeningen om deze skill altijd en overal toe te passen!​

lees meer
Blog

De remedie tegen angst: spel!

Wanneer ik dit schrijf is het november, is de klok verzet en wordt het dus al gauw donker. Dit winterse binnenzijn maakt veel mensen depressief of angstig. Herken je dit? Help jezelf de winter door met spel!​

lees meer
×