Ga naar de inhoud
Tilburg, 26 mei 2022

Dingen waar je niet aan denkt als je gezond bent. Deel 6 – vier dingen die ten goede zijn veranderd.

Op Instagram poste ik in delen over Dingen waar je niet aan denkt als je gezond bent. Ik schreef het ter (h)erkenning voor iedereen die nu worstelt met Long-Covid of een andere chronische ziekte. Maar ook voor degenen die ernaast staan zodat zij de patiënt beter kunnen begrijpen. Hieronder kun je de post lezen.

Om post-covid een ‘Blessing’ te noemen, dat gaat me wat ver. Maar dat het me uiteindelijk ook goede dingen heeft gebracht, dat is zeker. Hier een lijstje met 4 dingen die ik niet meer wil veranderen:

❤️‍🩹Gezonder eten! Meer groenten in al mijn maaltijden en een warme lunch.

❤️‍🩹Regelmaat en structuur. Dat had ik echt nooit verwacht dat ik dat prettig zou vinden. Ik vind vrijheid super belangrijk, in alles wat ik doe. Voorspelbaarheid en herhaling leken me dus dodelijk saai en beperkend. Wat blijkt: als ik duidelijk bent naar mezelf: hoe ik mijn dag indeel, wanneer ik eet, wat ik die dag wil doen, wanneer ik ga slapen, voel het alsof ik niet steeds alles in het moment moet beslissen. Ik heb dus meer overzicht en heb dus meer rust in mijn hoofd en zenuwstelsel. Dit is echt een enorme verandering. En ik doe het op mijn manier, dat scheelt natuurlijk ook. 

❤️‍🩹Pauzetjes nemen en even gaan liggen overdag. Al is het maar voor een paar minuten. Het is mijn favoriete reset-knop geworden. Aanrader!

❤️‍🩹Ik zie de schoonheid van langzaam, omdat alles tergend langzaam ging. Dus ik moest wel. Wat blijkt, langzaam is ook een tempo🐌! En ook, mijn zenuwstelsel gedijt veel beter bij langzaam, omdat ik meer tijd heb  om indrukken te verwerken. Daarnaast maak ik minder stresshormoon aan omdat dingen niet meer NU moeten gebeuren. Boeien, dan verplaats ik het toch? Alles op z’n tijd🐌🌱

Op dinsdag 7 en woensdag 8 juni start er weer een nieuwe groep bewegingsmeditatie. De cursus is erop gericht om je weer veiligheid, ontspanning en vertrouwen te geven in je lijf. Meedoen? Stuur een mailtje naar simonenarraina@gmail.comJe bent van harte welkom ♥️

Lees meer
Een blog over de leeftijd van 34 jaar, kinderloosheid en een vervreemd lijf na post-covid
Brievenpost

Jarig!

Hoera! Ik was jarig! Over staan op een onbekende plek; 34, kinderloos en met een vervreemd lijf na post-covid. Geen vrouw in mijn familielijn heeft ooit zoveel vrijheid gehad. Wat ga ik ermee doen?

lees meer
Je ziet een vrouw achter een laptop zoekend naar de Epiphora Methode oefeningen
Blog

Epiphora Methode Oefeningen leren via YouTube

Waarom kun je de Epiphora Methode oefeningen niet leren via filmpjes op het internet? Het zijn maar oefeningen in beweging, toch? Nou, niet helemaal. In dit blog leggen we uit hoe het zit en waarom je de oefeningen niet kunt leren van YouTube.

lees meer
×