Coaching voor dansprofessionals

Ben jij dansdocent of uitvoerend danser en heb je het plezier in je werk verloren? Merk je dat je je leerlingen niet meer zo goed kunt inspireren of dat je niet meer kunt stralen in je vak? Lieve dansprofessional, je bent niet voor niets begonnen met dans als vorm van expressie! Lichaamsgerichte coaching helpt met het hervinden van je passie!

Waar jij mee geholpen wordt:

  • Plezier, passie en bezieling terugvinden in jouw vak.
  • Het managen van jouw energie wanneer je lesgeeft. Zowel tijdens de les en wanneer je meerdere lessen per week geeft.
  • Trouw te blijven aan jezelf en wat je lichaam aangeeft, in plaats van je lichaam (telkens) te pushen, met blessures tot gevolg.
  • Terugkoppelen naar jouw bron van inspiratie, jouw eigen dansplezier, los van jouw rol als docent of uitvoerend danser.
  • Ik denk creatief mee in je vak om je werk weer plezierig en uitdagend te maken en ik geef je eventueel tools om meer lichaamsbewustzijn in je danslessen aan te bieden.

In 2012 studeerde ik af aan de Fontys Dansacademie, ik was toen 22. Heb ik daarvoor lang kunnen genieten van dans als amateur? Niet echt, vanaf mijn 9e kreeg ik al les in academisch onderwijs.

Dansplezier leerde ik pas in de jaren ná mijn afstuderen. ik was zo gebrand op techniek en professionaliteit dat ik niet eens meer wist wat het was aan dans wat me ooit heeft moeten aanspreken. Dit begreep ik pas toen ik in contact kwam met authentic movement en andere alternatieve dansvormen. 

Ik danste tussen de hippies en 50plussers en begreep ineens weer waarom ik danste. Die pure vorm van expressie, ongeacht hoe het eruit ziet, dat heb ik nog wel gemist in het academische onderwijs. Pina Bausch is hierin een enorme inspiratiebron voor me. ‘I’m not interested in how you move, but what moves you”

Dansprofessional, ik begrijp waar je vandaan komt. Ik stond óók elke ochtend aan de balletbarre en danste door tot ’s avonds laat. Je perfectionisme, je doorzettingsvermogen en je passie, dat laat je niet zomaar even los. Laat mij je helpen met het contact maken met je lichaam. Als mens. Zodat jij weer jouw vak kunt beoefenen met bezieling en plezier. 

Maak een afspraak

De algemene voorwaarden vind je hier.