Hoog gevoelige kinderen

Kinderen worden vaak op jonge leeftijd getoetst, groeien op onder grote prestatiedruk en worden de hele dag door geprikkeld door beeldschermen. Er word veel hoofdwerk van ze gevraagd. Voor hoog gevoelige kinderen zijn al deze prikkels en verwachtingen overweldigend. Ze voelen haarfijn aan wat er van hun gevraagd wordt, zelfs als dit niet wordt uitgesproken. Het is dus extra belangrijk dat ze het contact met hun lichaam niet verliezen om een goede basis van vertrouwen in zichzelf op te bouwen. Voor deze kinderen is het ook van belang dat ze uiting kunnen geven in wat er in hen speelt zodat ze dit als volwassenen niet hoeven te her-ontdekken.

Wat geef ik ze mee?

In de sessies geef ik ze spelenderwijs gereedschap om

  • te kunnen gronden
  • ruimte te maken voor zichzelf
  • gedachten een plek geven
  • emoties te kunnen omzetten in gezonde expressie: beweging, verhalen, tekeningen
  • hun grenzen aan te geven
  • vertrouwen te krijgen in zichzelf

Voor wie?

Voor hoog gevoelige kinderen vanaf 6 jaar die moeite hebben om zich staande te houden. Dit kun je merken als het kind bijvoorbeeld het gedrag van andere kinderen overneemt, als het bij elk vriendje of vriendinnetje verandert in een ander kind. Of wanneer je merkt dat het kind zijn energie en prikkels niet kwijt kan, wat zorgt voor een gefrustreerd kind dat snel boos is. Je kunt het ook merken in hele stille en verlegen kinderen die niet tot bloei komen in de klas, of zichzelf wegcijferen om de harmonie te bewaren. Elk kind uit zich anders. Met liefdevolle aandacht begeleid ik ze in hun persoonlijke proces. 

Hoe gaat het in z'n werk?

We maken kennis via een kosteloos kennismakingsgesprek. Daar bespreken we wat ik voor het kind kan betekenen en hoeveel sessies we denken dat nodig zijn. Bij de eerste sessie mogen de ouders aanwezig zijn als het kind dat aangeeft. Het is belangrijk om een vertrouwingsband te scheppen tussen het kind en ik, daarom zijn er bij de verdere sessies geen ouders aanwezig. 

Sessies zijn ongeveer 45 minuten en bestaan uit speelse oefeningen van lichaamsbewustzijn en bewegingsmeditatie. Doordat we ook spelletjes spelen, knutselen, tekenen of verhalen schrijven, hebben we waardevolle gesprekken. Ik geef kleine opdrachtjes mee voor thuis waar het hele gezin bij betrokken is.

Het tarief voor een sessie van 45 minuten voor kinderen is 65 euro.

Mijn ervaring als dansdocent

Kinderen dansles geven vind ik een van de leukste dingen om te doen. In de 10 jaar dat ik lesgeef, is het dansen steeds minder belangrijk geworden. Het is een middel geworden om hen een plek te geven waar ze zichzelf kunnen uiten.

Ook vond ik het steeds belangrijker om de kinderen individuele aandacht te kunnen geven. Echt te luisteren naar wat zij als persoon nodig hebben in een omgeving waar daar ook alle aandacht voor is. Daarom voelde ik mij geroepen om ook Lichaamsgerichte Coachingsessies aan te bieden voor kinderen. 

Als hoog gevoelig persoon had ik vroeger graag iemand om me heen gehad die met mijn belevingswereld kon levelen. Nu is het begrip HSP algemeen bekend en kunnen we kinderen veel beter ondersteunen op hun pad. 

Maak een afspraak