Ga naar de inhoud

Wat is het?

Je hebt een klacht of thema die met alleen praten niet wordt opgelost. Hoofdelijk begrijp je het wel, maar nu wil je het ook voelen! 

Met lichaamswerk wordt er een veilige omgeving gecreëerd waar, door middel van specifieke oefeningen in beweging, jouw thema kan worden doorgrond door het verlangen wat daaronder ligt te doorvoelen. Zo spreek je de kern aan van jouw thema of klacht en kun je van binnenuit een intrinsieke verandering maken. 

Lichaamswerk is dus eigenlijk een beoefening in het maken van diep, eerlijk contact met jezelf, met je lijf als graadmeter. In een sessie worden praten en bewegen afgewisseld. Met lichaamsgerichte coaching maak je letterlijk en figuurlijk een andere beweging op je levenspad. 

Op de foto zie je coach Lichaamswerk en Epiphora Methode Simone met een client een oefening doen.
Op de foto zie je Epiphora Methode en Lichaamswerk coach Simone in gesprek met een client

Wat leer je?

 • Je leert wat je behoeftes, verlangens en wensen zijn en hoe je deze aan jezelf kunt geven.
 • Je leert wat jouw grenzen zijn, hoe je dat in jouw lijf aanvoelt en hoe je deze vervolgens stelt.
 • Je komt in contact met je emoties, waar ze gevoeld worden in je lijf en hoe ze voelen in je lijf 
 • Je leert het onderscheid te maken tussen angst en vertrouwen

Herken jij jezelf in één of meerdere situaties?

 • Je hebt chronische lichamelijke klachten, of bent aan het herstellen van een lange periode van ziekzijn en zoekt naar een manier om je lichaam beter te begrijpen.
 • Je bent het vertrouwen in je lichaam verloren
 • Je bent het vertrouwen in jezelf verloren
 • Je piekert veel en wilt meer van het leven kunnen genieten.
 • Je hebt een muur opgebouwd om niet te hoeven voelen. Je zoekt naar een veilige omgeving om je weer open te kunnen stellen. 
 • Je hebt het gevoel jezelf kwijt te zijn en zoekt naar een manier om je kracht, kern en eigenheid weer te voelen. 
 • Je merkt dat je in een bepaald patroon vastzit en je wilt dit doorbreken.
 • Je blijft langdurig hangen in hetzelfde thema en hebt daar zelf last van: onopgelost liefdesverdriet, steeds wrok blijven houden over een ruzie, niet afkomen van een schuldgevoel.
Op de foto zie je coach Lichaamswerk en Epiphora Methode Simone met een client in beweging
Op de foto zie je coach Epiphora Methode en Lichaamswerk Simone een oefening doen met een client terwijl ze op yogamatjes liggen in de yogastudio van Movonne

 

 • Je wilt meer in contact komen te staan met je gevoel en intuïtie.
 • Je wilt de taal van je lichaam beter begrijpen, zodat je kunt handelen naar wat je voelt.
 • Je wilt beter je grenzen kunnen aangeven
 • Je wilt meer vrijheid ervaren, remmingen loslaten of zelfverzekerder worden.
 • Je wilt de relatie met je lichaam en jezelf versterken.
 • Je bent nieuwsgiering naar  lichaamswerk, je wilt eens proberen wat dit voor je kan betekenen om de relatie met jezelf te verdiepen.   
Lichaamswerk is een eerlijke, behulpzame spiegel die je verder helpt in het leiden van een authentiek leven, trouw aan jezelf. Je bent van harte welkom om een traject in te stappen!

Ervaringen

Leanne - Lichaamswerk

Mijn ervaring is dat Simone weet waar een lichaam bewogen moet worden, waar de emotie vast zit. Door in contact te komen met dat deel kon ik emoties loslaten. Dat was erg bijzonder.

Marianne - Lichaamswerk

Ik had een ruimte nodig waar ik uiting kon geven aan mijn emoties. Dat heb ik hier gevonden.

Suzanne - Lichaamswerk

Ik deed een online coaching bij Simone en ben hierdoor weer een stapje dichter bij mijn ware zelf gekomen. Simone luistert goed en weet je via observatie van je lichaam, bewegingen en ademhaling naar de kern van het thema waarmee je op dit moment bezig bent, te brengen. Ik heb hierdoor weer meer inzicht in mezelf gekregen. Dankjewel hiervoor.

Astrid - Lichaamswerk

De Online Lichaamsgerichte coaching met Simone is een sessie voor mij geweest dat veel meer brengt dan ik had verwacht. Van tevoren dacht ik, hoe gaat Simone dat online doen? Ik kon het me niet goed voorstellen, maar vanaf het eerste moment, was het voor mij alsof we bij elkaar in een ruimte zaten. Simone stelt je direct op je gemak, zodat je je gemakkelijk kunt overgeven aan haar vragen en vol vertrouwen de antwoorden in jezelf kunt vinden. De sessie is een reis naar binnen die je samen met Simone maakt. Met haar flink gevulde kast met tools, tips en kennis maakt haar begeleiding jouw reis heel comfortabel en warm, ondanks dat er soms lastige onderwerpen diepgaand behandeld worden. Aan het eind van de sessie is jouw rugzakje gevuld met nieuwe praktische tips en oefeningen die op jouw weg goed kunt gebruiken om verder te gaan.

 

Voor mij is de Lichaamsgerichte Coaching een regelmatige persoonlijke onderhoudsbeurt. Een check-in om te zien waar ik sta, waar ik tegenaan loop en hoe ik het weer kan laten stromen

Danique - Lichaamswerk

Omdat ik altijd ontzettend ‘in mijn hoofd’ leef was ik erg benieuwd naar een Lichaamsgerichte coachingsessie bij Simone. Ondanks dat dit online gebeurde had ik gelijk een fijne klik met Simone en was het makkelijk om me open te stellen voor haar, ze gaf mij direct een vertrouwd gevoel, zelfs door de camera heen! Ze stelt precies de juiste vragen en op die manier kom je samen achter de onderliggende kwestie. Lichaamsgerichte coaching kan je wat mij betreft voor allerlei verschillende doeleinden inzetten: het geeft je een mooi kijkje in je eigen wereld en het is heel verrijkend en interessant om met je lijf bezig te zijn, vooral omdat we zo gewend zijn de focus op ons denken te leggen. Soms vergeet je even hoe prettig het is om te voelen waar je behoefte aan hebt en hoe belangrijk het is om naar je lijf te luisteren. Simone heeft mijn aandacht weer even op scherp gezet en me geholpen om weer terug te komen bij mezelf en mijn gevoel. 

Claire - Cursist

Dankzij de lessen van Simone kwam ik voor het eerst echt bij het gevoel wat ik al jaren onderdrukte. (En ik wist niet eens dat ik wat onderdrukte.)

Ik kampte al zeker 2 jaar met chronische pijnklachten door verkramping in rug- en bilspieren. Conclusie van de fysiotherapeuten was dat ik té gestresst was en daarom verkrampte. En dat ik dat op kon lossen door dichter bij mijn gevoel te komen. Zelf vond ik dat wel meevallen, maar ik wilde van de pijn af, dus begon er maar aan. 

Heel veel dingen vond ik zweverig. Dat is toch niks voor mij? Maar uiteindelijk ging ik naar een psycholoog en een haptonoom om dichter bij mijn gevoel te komen. Zij hielpen me, gaven me tips en de pijn werd iets minder. Maar er echt bij komen lukte me niet. Dat is me pas gelukt in de sessies van Simone. Daarin kwamen de lessen van de psycholoog en de haptonoom samen. Maar wel op een andere manier dan ik tot dan toe geprobeerd had. Maar die manier werkte voor mij super goed! Uiteindelijk kwam ik bij dat wat ik echt voelde en al zo’n beetje mijn hele leven onderdrukte. 

Door dat wat ik geleerd heb, te blijven toepassen ben ik uiteindelijk volledig van mijn klachten af gekomen. En wat nog wel het fijnste is; ik voel en begrijp steeds beter wat ik zelf wil en wat voor mij belangrijk is. Dat leeft ook een stuk fijner!

Kamila - Lichaamswerk

If you deliberate about doing an embodiment session with Simone… don’t, just do it! it feels so natural. First of all: she n e v e r make this judgemental impression. You immediately know she is there to listen, understand and help, no doubt. Second: her knowledge is wide! And she never feels like she knows it all, i really value that. Thats why online- (and in person too!) sessions are comfortable to proceed, you can feel free to express whatever you need/feel like. That’s all! I’m going to embody some more with her help!

Anoniem - Cursist

Thanks so much for the fun workshop today! I felt very safe and was able to explore my body through pole dancing and the meditation. I love how you are inclusive of everyone and guide us based on our own pace. This helped a lot in feeling comfortable and letting myself loose. I really enjoyed my time at the workshop and it was fun dancing in a group in a safe space!

Lieke - Cursist

Je sexy zelf (her)ontdekken in Simone’s veilige setting is krachtig en voelt bevrijdend! 

Het begint met rustig de tijd om van je praktische leven afstand te nemen en één met je lijf te worden. Daarna is er ruimte om te wennen aan de paal. Je danspartner, maar deze keer heb jij de leiding.

Voor mij was dit alweer jaren geleden, en mijn lichaam heeft wat beperkingen opgelopen.

Simone geeft wel bewegingen om uit te proberen, maar het zijn geen danspasjes. Volg je gevoel, je lijf en ontdek wat je (al) kan, als je je schaamte even laat gaan. Hierdoor kon ik ontdekken wat ik niet (meer) kan, maar juist ook wat ik allemaal wel nog kan!

Dit is krachtig en werkt helend. Want zo ontdekte ik een stukje van mijn nieuwe sexy zelf en dacht niet meer in beperkingen tijdens het dansen. En omdat je geen dansje hoeft te volgen mag je ook lekker dingen niet doen, oanders doen als ze niet goed voelen voor je. 

Maurits - Cursist

It is as much meditation as it is movement, as much dance as it is trance. Simone is an amazingly supportive instructor, who will guide you through the movements in a very easy-going, no-pressure atmosphere. Simone will give you a few simple exercises to help guide your movements, and the rest is up to you. There are no wrong ways to move, you follow what comes naturally and you’ll soon find your body opening up to the beat, to the movement, and you’ll find your body moving with fluidity you didn’t think possible. If you are looking for a judgement free zone to explore your bodies potential for movement, I thoroughly recommend this class. If you are looking for a way to unwind after a stressy day, to clear your head and re-connect with your body, this class will also do that.

Tarief

Een sessie lichaamswerk kost 90 euro per uur. We kunnen vantevoren afspreken of je een uur of anderhalf uur een sessie wilt doen. In dit tarief zit altijd inbegrepen: 

Persoonlijke begeleiding, ook buiten de sessies

Ik ben elke werkdag bereikbaar via whatsapp of telefoon voor ondersteuning, begeleiding en jouw vragen gerelateerd aan jouw traject

Korting bij cursussen en workshops

Coachees hebben een plekje voorrang bij cursussen en workshops.

Maak een afspraak

×