Meteen naar de inhoud

Waarom kun je de Epiphora oefeningen niet leren van het internet?

De cruciale rol van een Epiphora Methode Coach

Best begrijpelijk, de vraag: ’Kun je die oefeningen niet gewoon leren van het internet?’Sterker nog, zo stond ik er ook in toen ik voor het eerst hoorde over de Epiphora Methode. Toch raad ik het je echt niet aan en in dit blog leg ik uit waarom.

Obstakel 1: Hoe zit het eigenlijk precies?

Hóé je de oefeningen moet uitvoeren komt nauw, verschilt per persoon en de problemen die je ervaart. Worden de oefeningen niet goed uitgevoerd, hebben ze geen effect. Ook kun je bij het fout beoefenen last krijgen van vervelende klachten waardoor je onterecht denkt dat de methode niets voor jou is. In de oefeningen, die op het eerste gezicht misschien eenvoudig lijken, zit kennis, kunde en complexiteit. Het dient te worden uitgelegd door een professional met maatwerk voor het individu.

Daarom dus Epiphora coaching:

Ik informeer je uitgebreid over wat elke oefening doet en teweeg brengt, wat voor effect het op je kan hebben op het moment van beoefenen en in de periode erna. Ik kijk per persoon naar wat er voor jou nodig is en vaak worden de oefeningen aangepast aan de situatie.

Daarnaast is elke gecertificeerde coach verbonden met de grondlegger van de methode, Hans Timmerman, én hebben we een heel groot netwerk van ervaren coaches waar we jouw casus kunnen voorleggen. Je beland dus in velen zorgzame handen. 

Omdat je tijdens het beoefenen wel eens wat vergeet ben ik ook bereikbaar buiten onze contacturen. Persoonlijke begeleiding vind ik erg belangrijk. Ik ben elke werkdag bereikbaar via whatsapp of telefoon voor ondersteuning, begeleiding en jouw vragen gerelateerd aan Epiphora en jouw herstel. Maak daar ook gebruik van!

En tot slot krijg je begeleiding vanuit het perspectief van iemand die hetzelfde heeft doorgemaakt. Als long-covid ervaringsdeskundige begrijp ik goed hoe jij je voelt en wat je doormaakt. Maar ook als je kampt met CVS, fibromyalgie, of andere chronische lichamelijke klachten kan ik me in jou verplaatsen. Je hebt een lijf dat je beperkt. En dat is een emotioneel proces. Het heeft invloed op je sociale leven, op je gevoel van waarde, en de manier waarop je je dag moet doorkomen. Ik vind het belangrijk dat je gezien en gehoord wordt en neem dat ook mee als informatie in jouw herstel traject. Wat werkt het beste voor jou, wat zijn je wensen en hoe kunnen we daar komen?  

Obstakel 2: Lukt het jou om de oefeningen elke dag te doen?

Wees eens eerlijk, hoe vaak heb jij de oefeningen van de fysio nog gedaan als je niet meer op een afspraak hoefde te verschijnen? Alhoewel de methode zo laagdrempelig mogelijk is ontworpen (je doet de oefeningen namelijk liggend in bed, net voordat je opstaat of gaat slapen) is er een urgentie nodig om deze nieuwe gewoonte door te zetten. Een coach helpt je daarbij, want de methode heeft alleen effect als je het zelf consequent beoefend, voor minimaal een maand. 

Daarom dus Epiphora Coaching:

Je kunt je aansluiten bij een samendoen groepje , als je weet dat je moeite hebt om de oefeningen met regelmaat te doen. Tijdens de duur van jouw traject hebben we elke dag een contact moment om de oefeningen te doen. Wat ook kan, is dat je via whatsapp een reminder ontvangt om de oefeningen te doen. 

Obstakel 3: Mwoaahh ik weet niet of het iets doet

Oke, stel. Je bent supergoed de oefeningen aan het doen, je weet hoe en je doet ze twee keer op een dag. Maar, werkt de methode eigenlijk wel? Hoe stond je er eigenlijk voor, voordat je begon?

Daarom dus Epiphora Coaching

In een Epiphora Methode Coaching traject houden we je voortgang bij met een uitgebreide scorelijst. Hierdoor is het goed te meten of de methode aanslaat. Daardoor krijg je je jouw voortgang duidelijk in kaart, ook de subtiele veranderingen. En dat motiveert dan weer om de oefeningen te blijven doen en verder te groeien.

Naast de Epiphora Methode begeleid ik je met lichaamswerk. Ik help je met het begrijpen van je lijf, hier komt een aanvullend stukje coaching vanuit lichaamswerk bij de Epiphora Methode. Om te herstellen is het belangrijk dat jij je lijf weer gaat vertrouwen. Dat je weer contact gaat maken met je lijf. Ik geef je tools en handvaten om dit vertrouwen weer op te bouwen, in de vorm van oefeningen of het vormen van helpende gedachten. 

Je hoeft het niet alleen te doen

Kortom, als je besluit om de oefeningen via via te leren, haal je dan wel alles uit de methode voor jouw herstel? Wanneer je coaching volgt in de Epiphora Methode word je stap voor stap begeleid. 

En last but not least… is het niet fijn om een beetje hulp te krijgen? Stop met aanrommelen en alles in je eentje uitzoeken. Het antwoord naar meer energie en een veerkrachtiger lijf ligt heel dichtbij. 

Wil je meer weten over de methode? Klik dan hier voor meer informatie over de Epiphora Methode. En wil je meteen al beginnen? Stuur me dan een berichtje. Je bent van harte welkom!

Lees meer
×