Mijn weg naar lichaamsgerichte coaching

Van dansacademie naar lichaamswerk

Al zolang ik het me kan herinneren ben ik  gefascineerd door dansimprovisatie. Het voelde zo logisch om mijn lichaam ‘gewoon maar’ te bewegen. In 1999 werd ik gescout voor de vooropleiding aan de dansacademie waar ik van mijn 9e tot mijn 17e ben opgeleid. Hierna heb ik choreografie gestudeerd aan de Fontys Dansacademie in Tilburg.

Een paar jaar na mijn afstuderen kampte ik met een hevige rugblessure. De osteopaat legde me uit dat mijn rug tot in de wervels, spieren en zenuwen was verkrampt omdat ik te maken had met hevige veranderingen in een kort tijdsbestek. Mijn lichaam zocht naar houvast temidden van liefdesverdriet, financiele stress en een verhuizing!

Vanaf toen, dit was in 2017, ben ik allerlei cursussen, workshops en sessies gaan volgen op psychosomatisch gebied om de diepere betekenis van ons lichaam te begrijpen. Ik richt me op de bewustwording inwaarts en de bewustwording naar buiten. Het lichaam zelf voelt, maar we voelen ook de omgeving waarin het lichaam zich bevindt. 

Mijn natuurlijke interesse in dansimprovisatie werkt enorm in mijn voordeel om intuïtief naar het lichaam te luisteren. Door mijn ondersteunende rol als dansdocent en choreograaf, ontwikkelde zich logischerwijs een weg om anderen te begeleiden en te coachen in hun lichamelijke wijsheid.

 

Sinds ik me bewust ben van mijn lijf sta ik veel meer in contact met mezelf, wat ik belangrijk vind en wat mijn grenzen zijn. Dat was een openbaring… als danseres was ik wel bezig met mijn lichaam maar behandelde ik het als een instrument. Iets wat moest functioneren zoals ik het wilde. Sinds ik écht luister naar mijn lichaam en het behandel als gelijke sta ik in diepere verbinding met mezelf. Dat gun ik iedereen!

“De sessie is een reis naar binnen die je samen met Simone maakt. Met haar flink gevulde kast met tools, tips en kennis maakt haar begeleiding jouw reis heel comfortabel en warm, ondanks dat er soms lastige onderwerpen diepgaand behandeld worden. Aan het eind van de sessie is jouw rugzakje gevuld met nieuwe praktische tips en oefeningen die op jouw weg goed kunt gebruiken om verder te gaan.”

Astrid de Nijs

Opleidingen

Docenten: John Wisman, Sari Hyväkkö, Joshua Trebi, Niels van der Steen, Leonie van Oudheusden-Thijsen, Margareth van Ierland, Willy Dekkers, José Way, Janis Sutton, Geertje Hochstenbach, Dirk Dumon, Raymond Esterhuizen, Justin Yep, Johnny Lloyd, John Wooter, Eddy Becquart

Workshops en cursussen

Het integreren van mijn begrip van lichaamswerk zoals beschreven door: 
Alexander Lowen
Bessel van der Kolk
Stephen Kotler
Suzanne Scurlock – Durana
Frans Veldman

Het volgen van lessen en workshops:

  • Workshop ‘Dromen Belichaamd’ door Bouchra Arbaoui en Zilla Kooij 
  • Sessies Theta Healing bij Raymond Sestig en Katinka Tchernova
  • Workshop MovMeant en privéles Tamara Levinson 
  • Sessies regressietherapie bij Wytske Jonas
  • Cursus Reiki, Spiritueel Centrum Jasmijn, Ursula Dannijs, Alex Dannijs

Authentic Movement, Pauline van Hezik
5Ritmes, Pauline van Hezik 
Contact Improvisatie, Robin Berkelmans