Ga naar de inhoud

Over Simone

(27-02-1990)

Ik ben lichaamsgericht coach en Epiphora Methode coach. Daarnaast geef ik verschillende cursussen en workshops in lichaamsbewustzijn. Ook schrijf ik voor het online magazine Dansers.nu, waar ik korte verhalen schrijf voor de rubriek ‘Op de Dansacademie’. 

Ik werk voornamelijk met mensen met langdurige chronische klachten en mensen met emotioneel trauma die zich weer veilig willen voelen in hun lijf.

 

Achtergrond

Van mijn 9e tot mijn 22e volgde ik de opleiding aan de Fontys dansacademie in Tilburg. In 2012 studeerde ik af als choreograaf, maar écht mijn draai vinden in dit werkveld lukte me destijds niet. Pas toen ik bekend raakte met lichaamswerk en danstherapie, klikte de puzzel in elkaar. Ik voelde eindelijk betekenis in dans en beweging! Ik vond er een bepaalde waarheid in, een manier om echt eerlijk te zijn naar mezelf. Wat ik verlangde, wat me dwars zat, waar ik behoefte aan had. Dit was een richting die ik met oprechte passie verder wilde onderzoeken. 

Na mijn afstuderen heb ik me verdiept in verschillende psychosomatische werkvormen om de verbinding tussen het lichaam, hoofd, en emoties te begrijpen.  Ook heb ik mijn diploma in Medische en Psychosociale Basiskennis behaald bij de Energieschool in Den Bosch. In 2022 kwam daar de opleiding voor Epiphora Methode coaching bij, nadat ik langdurig ziek thuis zat met long-covid. Deze opleiding heb ik gevolgd bij ontwikkelaar van de methode: Hans Timmerman.

Persoonlijke ervaring

Long-Covid

Na mijn covid besmetting in mei 2021 kwam mijn herstel maar niet op gang. Ik vroeg hulp bij verschillende hulpverleners, die me allemaal een stapje vooruit hielpen. Maar echt vlot ging het niet. Ik raakte mijn levenslust kwijt en verloor het vertrouwen in mijn lichaam. Met 14 maanden LC ben ik begonnen met de Epiphora Methode. Binnen een maand was mijn levenslust weer terug en voelde ik dat mijn lichaam niet langer aan het overleven was, maar aan herstellen was begonnen.  

Chronisch ziekzijn is een zware test. Emotioneel, mentaal en fysiek wordt je uitgedaagd om een in maatschappij van productiviteit jezelf niet waardeloos te vinden (dit ben je niet!) en op een manier jouw levensvreugde te behouden. 

Wil je weten hoe mijn weg naar herstel is geweest? Lees dan hier mijn blog.

Visie

Ik ben gefascineerd door het ‘mens-zijn’ en benader het leven als een vorm van kunst. In de betekenis dat het een kunde of vaardigheid vereist die beoefend wordt om iets te creëren wat authentiek en eigen aanvoelt, maar wat vooral iets met je doet: het écht in leven zijn. 

Missie

Het is mijn missie om bij te dragen aan een wereld waar kwetsbaarheid wordt gezien als moed en waar we veel meer in verbinding mogen staan met ons gevoel. Dat kunnen we alleen bereiken als we naar onszelf durven te kijken, patronen in ons denken durven aan te gaan, te begrijpen wat emoties zijn en hoe je daar gezond mee omgaat, te begrijpen wat een lichaam vasthoudt en hoe het ons iets wilt vertellen. Als je dat alles durft te doen, dan kom je in contact met je ziel, zeg maar een diepere waarheid, van waaruit je keuzes kunt maken die authentiek bij jou passen. Om die stap te nemen is heel veel moed nodig en ik verwelkom iedereen die zelfs maar een teen in dit water durft te dippen.

“De sessie is een reis naar binnen die je samen met Simone maakt. Met haar flink gevulde kast met tools, tips en kennis maakt haar begeleiding jouw reis heel comfortabel en warm, ondanks dat er soms lastige onderwerpen diepgaand behandeld worden. Aan het eind van de sessie is jouw rugzakje gevuld met nieuwe praktische tips en oefeningen die op jouw weg goed kunt gebruiken om verder te gaan.”

Astrid de Nijs

Vind me ook op: vind-een-therapeut.nl

×