Over Simone

Levenskunstenaar... of klinkt dat te pretentieus?

Wanneer er aan mij wordt gevraagd wie ik ben kan ik nooit bondig antwoord geven. Een levenskunstenaar? Of klinkt dat te pretentieus?

 

Ik ben een gepassioneerd coach en leraar, daarnaast schrijf ik korte verhalen, maak ik voorstellingen en ben ik danseres. Hetgeen wat dit allemaal aan elkaar verbind is mijn fascinatie voor ‘hoe het is om mens te zijn’.  

In 2012 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie in Tilburg in de bachelor Choreografie. Momenteel rond ik de bijscholing Medische en Psychosociale Basiskennis af. Daarnaast heb ik me verdiept in psychosomatische werkvormen om de diepere betekenis van het lichaam te begrijpen.

De weg hiernaartoe begon al jong. Op mijn 8e werd ik gescout voor de Vooropleiding Dans aan de Fontys Dansacademie. Het heeft altijd gevoeld alsof ik er zomaar in ben gerold. Er werd gezegd dat ik talent had en dat ik er iets mee moest doen. Het voelde alsof iedereen ideeën had met mij, behalve ikzelf. Dus toen ik 22 was, met een vers diploma op zak en los van het stramien van 13 jaar academisch dansonderwijs, was ik voornamelijk verward.

Wat was eigenlijk mijn urgentie, om te moeten bewegen? 

In de jaren daarna weekte ik mezelf los van wat ik kende. Ik raakte gefascineerd door zelfontwikkeling en begon ruimte te geven aan mijn hoog-sensitiviteit. Vorm en resultaat werden onbelangrijk, wat er intern gebeurde met een persoon die bewoog vond ik veel interessanter. Ik wilde antwoord op mijn vraag.

Waarom, waarom dans ik toch? Wat geeft het me? 

Het was de urgentie om te mogen voelen.

Wanneer je je lichaam in beweging zet, niet mechanisch of esthetisch of voor de show, maar aandachtig en intuïtief, dan kom je in diep contact met wat je voelt en wat er in jou leeft. Soms komen er beelden naar boven en vaak komen er emoties los. Het is compleet anders dan wat ik geleerd had en dat, in zichzelf, was misschien wel het belangrijkste wat ik geleerd heb. 

Het lijf kan je alles heel helder vertellen. Als je tenminste weet hoe. Ik begeleid je in het begrijpen van deze unieke taal om de relatie met jezelf te herstellen of versterken.

Verder ben ik dol op waggelende dieren, (teckels!). Paaldans ik (en geef ik workshops en privélessen waar zelfbekrachtiging met paaldansen centraal staat), begin ik aardig groene vingers te krijgen en het boek Bridget Jones’ Diary ligt al ruim 10 jaar standaard naast mijn bed, ooit gekocht bij een drogist.

Zie ik je gauw in de praktijk?

“De sessie is een reis naar binnen die je samen met Simone maakt. Met haar flink gevulde kast met tools, tips en kennis maakt haar begeleiding jouw reis heel comfortabel en warm, ondanks dat er soms lastige onderwerpen diepgaand behandeld worden. Aan het eind van de sessie is jouw rugzakje gevuld met nieuwe praktische tips en oefeningen die op jouw weg goed kunt gebruiken om verder te gaan.”

Astrid de Nijs

Simone Narraina (27-02-1990)

Opleidingen

Het integreren van mijn begrip van lichaamswerk zoals beschreven door: 
Alexander Lowen
Bessel van der Kolk
Stephen Kotler
Suzanne Scurlock – Durana
Frans Veldman
Gabrielle Roth

Het volgen van lessen, workshops en intervisies:

 • Workshop ‘Dromen Belichaamd’ door Bouchra Arbaoui en Zilla Kooij 
 • Theta Healing bij Raymond Sestig en Katinka Tchernova
 • Workshop MovMeant en privéles Tamara Levinson 
 • Authentic Movement en 5Ritmes, Pauline van Hezik
 • Regressie en hypnose, Wytske Jonas
 • Cursus Reiki, Spiritueel Centrum Jasmijn, Ursula Dannijs, Alex Dannijs
 • Contact Improvisatie, Robin Berkelmans 
 • Aerial Silks en paaldansen, Studio Aeris 
 • Handstand workshop, Bendi Kate
 • Flexibility workshop, Marco van Oranje
 • Contemporary Pole, Josh Taylor
 • Pole camp met Felix Cane, Eva Bembo, Alex Shchukin, Katia Shchukin, 
 • Flow Yoga, Desi Angevaare

 

Docenten: John Wisman, Sari Hyväkkö, Joshua Trebi, Niels van der Steen, Leonie van Oudheusden-Thijsen, Margareth van Ierland, Willy Dekkers, José Way, Janis Sutton, Geertje Hochstenbach, Dirk Dumon, Raymond Esterhuizen, Justin Yep, Johnny Lloyd, John Wooter, Eddy Becquart

Vind me ook op: vind-een-therapeut.nl