Over Simone

Levenskunstenaar... of klinkt dat te pretentieus?

Wanneer er aan mij wordt gevraagd wie ik ben kan ik nooit bondig antwoord geven. Een levenskunstenaar? Of klinkt dat te pretentieus?

Ik schrijf, dans en ben uitermate gefascineerd hoe het is om mens te zijn. Ik ben dol op symboliek en ben ervan overtuigd dat elke gebeurtenis van het leven ons iets wil bijbrengen. Via coaching trajecten en cursussen leer ik anderen door middel van beweging om naar hun lichaam te luisteren, om op die manier zichzelf als mens beter te begrijpen. De verhalen schrijf ik ten eerste om mijn gedachten een plek te geven en ten tweede voor de lezer om herkenning te ervaren zodat je je niet alleen voelt. En natuurlijk voor het leesplezier!

In 2012 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie in Tilburg in de bachelor Choreografie. Momenteel rond ik de bijscholing Medische en Psychosociale Basiskennis af. Daarnaast heb ik me verdiept in psychosomatische werkvormen om de diepere betekenis van ons lichaam te begrijpen.

 Met het ontwikkelen van mijn eigen manier van les geven (veelal in dansimprovisatie) kwam ik steeds meer tot de kern van waarom ik beweging nodig heb als vorm van expressie. En wat ik werkelijk teweeg wil brengen als ik iemand in beweging zet.

Het lijf vertelt je alles en bij ieder spreekt het anders. Wanneer je lichaam in beweging komt, kom jijzelf innerlijk ook in beweging. Het begrijpen van deze unieke taal schept helderheid in wat er in je leeft. Ik noem dit de weg naar jouw innerlijke wijsheid, omdat wanneer je afgestemd bent op deze binnenkant je vaak als vanzelf de antwoorden kunt vinden.

 

Op deze manier kijk ik naar de wereld en benader ik het leven. Ik ben doordrongen van mijn vak!

Verder ben ik dol op waggelende dieren (teckels!), heb ik niet de meest groene vingers (als mijn planten het doen komt dat omdat ze weerbarstig zijn) en heb ik Bridget Jones’ Diary al ruim 10 jaar standaard naast mijn bed liggen, ooit gekocht bij een drogist.

“De sessie is een reis naar binnen die je samen met Simone maakt. Met haar flink gevulde kast met tools, tips en kennis maakt haar begeleiding jouw reis heel comfortabel en warm, ondanks dat er soms lastige onderwerpen diepgaand behandeld worden. Aan het eind van de sessie is jouw rugzakje gevuld met nieuwe praktische tips en oefeningen die op jouw weg goed kunt gebruiken om verder te gaan.”

Astrid de Nijs

Simone Narraina (1990)

Opleidingen

Docenten: John Wisman, Sari Hyväkkö, Joshua Trebi, Niels van der Steen, Leonie van Oudheusden-Thijsen, Margareth van Ierland, Willy Dekkers, José Way, Janis Sutton, Geertje Hochstenbach, Dirk Dumon, Raymond Esterhuizen, Justin Yep, Johnny Lloyd, John Wooter, Eddy Becquart

Workshops en cursussen

Het integreren van mijn begrip van lichaamswerk zoals beschreven door: 
Alexander Lowen
Bessel van der Kolk
Stephen Kotler
Suzanne Scurlock – Durana
Frans Veldman

Het volgen van lessen en workshops:

  • Workshop ‘Dromen Belichaamd’ door Bouchra Arbaoui en Zilla Kooij 
  • Sessies Theta Healing bij Raymond Sestig en Katinka Tchernova
  • Workshop MovMeant en privéles Tamara Levinson 
  • Sessies regressietherapie bij Wytske Jonas
  • Cursus Reiki, Spiritueel Centrum Jasmijn, Ursula Dannijs, Alex Dannijs

Authentic Movement, Pauline van Hezik
5Ritmes, Pauline van Hezik 
Contact Improvisatie, Robin Berkelmans 

Vind me ook op: vind-een-therapeut.nl