Meteen naar de inhoud
Tilburg, 30 augustus 2021

Hoe je door lilaroze badslippers te dragen, een verschil kunt maken in hoe je je voelt

Hee jij,

Overmorgen is het september. Wie het woord ‘Indian Summer’ in de mond neemt krijgt van mij een dodelijke blik. Bovendien ben ik er niet klaar voor, de nazomer. Het was maar magertjes met de zon gesteld en dan zouden we nu al afscheid moeten nemen?

Nee, de zomerse vrolijkheid moest ergens anders vandaan komen. Uit mijn nieuwe roze adidasslippers bijvoorbeeld. Gekregen van mijn broer, die het passend vond op de camping. Zeer geschikt voor mijn volksbuurtje, zo vond ik zelf.

Deze slippers hebben een magische uitwerking. Ik maak me direct minder zorgen wanneer ik ze aan mijn voeten schuif:

Omdat:

  • Ze zijn lilaroze met sportieve streep. Het is een kitsch kleur bij een slonzige slipper en dat laat me giechelen.
  • Als tiener had ik de slippers met afgrijzen onder het kopje CROCS en BIRCKENSTOCKS geplaatst, dus nu voel ik me zo’n ouder die onbeschaamd door het leven gaat op lelijke schoenen terwijl je bloedeigen kind niet naast je wil lopen. Zo’n ouder was altijd heel content met zichzelf. Ik snap nu wat voor zegen dat is.
  • Ze zitten gewoon vreselijk lekker, ze hebben zo’n gek voetbed waardoor mijn voeten worden geknuffeld. 

Ik zeg wel dat het magisch is, maar eigenlijk is het heel simpel. Je hersenen maken associaties met wat je draagt en hoe je je daarbij voelt. Deze slippers zeggen: ‘RUSTIG AAN’

 

Lichaamstaal werkt een beetje hetzelfde. Een ingedoken lichaamshouding stuurt andere signalen naar je hersenen dan wanneer je rechtop en wijdbeens al je ruimte inneemt.

Best een leuk experiment om te voelen wat een andere houding met je doet. Het veranderen van je lichaamshouding om je gemoed te veranderen is echter maar een oppervlakkige oplossing. Denk aan een stevige bodybuilder, die vanbinnen nog steeds een onzeker schriel kind is. 

Daarom ben ik meer geïnteresseerd in waarom een lichaam ervoor kiest om klein en ingedoken te bewegen. Door dat te onderzoeken en hier liefdevolle aandacht aan te geven, onderzoek je de bron van je onderbewuste. Wanneer de kern van dat wat je klein houdt duidelijk is, op emotioneel, psychisch en lichamelijk niveau, pas dan kan er een verandering gemaakt worden op de duurzame termijn. 

Ik slinger mijn roze slippers straks weer om mijn voeten en slof dan naar de supermarkt. Ik ga denk ik naar een obscure supermarkt, waar het een beetje vreemd ruikt. Dan is het vakantie-gevoel compleet.

Veel liefs en met comfortabele, ongegeneerde groet,

Simone

×