Ga naar de inhoud

De Epiphora Methode in België

Ook veel Belgen weten de Epiphora Methode te vinden bij Long-Covid klachten. En daar zijn wij heel blij mee, want in Nederland ervaren sinds 2010 ruim 20 000 mensen met een vergelijkbaar ziektebeeld meer veerkracht en meer energie dankzij de methode. Hoog tijd dat de Epiphora Methode de landsgrenzen over gaat.

Online Epiphora Methode oefeningen leren

Van het Friese Hallum naar België

De Epiphora Methode kent zijn oorsprong in Hallum, helemaal in het noorden van Nederland. Om de methode te leren hoef je gelukkig niet van België he-le-maal naar Friesland te rijden. Daaraan denken maakt je misschien al moe, aangezien een veelvoorkomende klacht bij Long-Covid extreme vermoeidheid is. Daarnaast is er vaak sprake van overgevoeligheid voor prikkels, brain fog, spanning op het hoofd, wazig zien, en zoveel meer. Sommige Long Covid patiënten moeten dagen, zelfs weken bijkomen van een dergelijke activiteit als een te lange autorit.

Nee, dan volg je de Epiphora Methode liever vanuit huis.  

Leer de Epiphora Methode online

De Epiphora Methode is ook goed online te leren, daarbij mag je verwachten dat je net zo goed begeleidt wordt als wanneer je hier in de praktijk zou komen. Dit houdt in dat:

  • Je de oefeningen op maat krijgt aangeleerd. Wat past er bij jouw lichaam en hoeveel kun je belast worden?
  • Je voortgang wordt bijgehouden met een scorelijst, zodat we meetbaar kunnen vaststellen hoe het met je gaat
  • Je mij altijd op werkdagen kunt bereiken voor vragen, via whatsapp, telefoon of mail. 
  • Er een heel netwerk van Epiphora Coaches én de oprichter van de Methode (Hans Timmerman) achter de coaching staan. Via de community houden we elkaar op de hoogte en leggen we elkaar case studies voor.
  • Je kunt aansluiten bij een meedoengroepje, als je weet dat je moeite hebt met het consequent doen van de oefeningen. 
  • Je daarnaast ondersteuning ontvangt om het vertrouwen in je lijf terug te winnen. Om te herstellen is het belangrijk dat jij je lijf weer gaat vertrouwen. Dat je weer contact gaat maken met je lijf. Ik geef je tools en handvaten om dit vertrouwen weer op te bouwen, in de vorm van oefeningen of het vormen van helpende gedachten.  
 
Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding, een ongestoord moment en een plek waar ik je liggend kan observeren.

Leer de Epiphora Methode in Tilburg

Voor diegenen die net wat noordelijker wonen in België, kan Tilburg nog te reizen zijn. Heb je wel energie om te reizen en kom je met de auto, dan kun je gratis parkeren in de straat (laat me dat wel even weten, want dan meld ik je even aan in de app).

Heb je de energie om met het OV te reizen, dan is vanaf station Tilburg bus 8 richting Het Laar, de beste en snelste bus. Daar stap je uit Bushalte Korvelplein en loop je in minder dan 5 minuten naar de Jan Tooropstraat. 

Andere opties zijn:

  • Bus 137 richting Baarle Nassau, uitstappen bij Ringbaan West/GGD
  • Bus 7 richting de Blaak, uitstappen bij de Bredaseweg
  • Bus 1 richting ETZ via Stappegoor, uitstappen bij de Trouwlaan

Meer weten?

Meer weten over de Epiphora Methode en wat het voor je kan betekenen met Long Covid? Of wil je gewoon even kennis maken? Neem contact op via het contactformulier of lees meer informatie in de blogs over de Epiphora Methode hieronder.  

Je bent van harte welkom in de praktijk!

Contact

Lees meer
×